Πίσω στο: Κρασί

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΕκτύπωσηEmail
Στην αμπελουργική ζώνη του Παρνασσού καλλιεργείται η ποικιλία Μαλαγουζιά, μία από τις πιο αρωματικές και φρουτώδης ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα.
Περιγραφή

Ποικιλίες
Μαλαγουζιά

Χαρακτηριστικά
Κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών που συνοδεύονται από νότες αρωμάτων λευκών λουλουδιών και φλαμουριού.

Το χρώμα της πράσινο με κίτρινες ανταύγειες, ζωηρή οξύτητα και φρεσκάδα στη γεύση και μέτριας διάρκειας επίγευση.


Γευστικοί Συνδυασμοί
Πίνεται σκέτη, ως απεριτίφ αλλά συνοδεύει άριστα καθημερινά μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας, λαδερά πιάτα, κίτρινα τυριά και πολύχρωμες σαλάτες.

Σερβίρεται στους 8-10ºC.