Πίσω στο: Ροζέ

Peplo Κτήμα Σκούρα Ροζέ

ΕκτύπωσηEmail
Κάθε ποικιλία συμμετέχει κατά 1/3 στο κρασί. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε πήλινους αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες.
Πέπλο. Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα (τουλπάνι- πέπλο) με τη βοήθεια του οποίου πιέζουμε τη μάζα στο τέλος με το χέρι προκειμένου να πάρουμε το νεαρό κρασί.
Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 600μ.
Περιγραφή

Κατηγορία Ξηρός ροζέ
Κατάταξη : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες : Αγιωργίτικο 1/3,Syrah 1/3,Μαυροφίλερο 1/3

Αλκοολικός τίτλος 12.5%

Xαρακτηριστικά:

Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, το απόλυτο κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού.

Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας.
Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο κ οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των
εσπεριδοειδών.
Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.