Τ η λ  : 2 2 3 1 0   6 6 6 8 1  / 6 9 7  3 3 2 2 3 0 3

    Κτήμα Γεροβασιλείου Ξινόμαυρο Ροζέ 750ml

    ΕκτύπωσηEmail
    Το ροζέ,έλειπε από το πορτοφόλιο του Κτήματος Γεροβασιλείου. Την σπουδαία, βορειοελλαδίτικη ,ποικιλία Ξινόμαυρο δεν την είχαμε δει ως τώρα στα κρασιά του. Ήρθαν λοιπόν και τα δύο μαζί! Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, διά χειρός Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Εξωτικό ροζέ με ζωντάνια και πολύ απαλό χρώμα που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την λευκή φιάλη.
    Περιγραφή

    Κτήμα Γεροβασιλείου Ξινόμαυρο Ροζέ 750ml

    Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, μια χαρισματική αλλά και απαιτητική στην καλλιέργεια ποικιλία της Μακεδονίας που εγκλιματίστηκε ιδανικά στο μικροκλίμα της Επανομής.

    Μετά την έκθλιψη, ο μούστος παραμένει με τα στέμφυλα για λίγες ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και στην συνέχεια η οινοποίηση εκτυλίσσεται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 18 °C. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.

    Έχει απαλό ροζ- σομόν χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα με αρώματα εσπεριδοειδών (ροζ γκρέιπφρουτ), φρούτων του δάσους, κερασιού και φράουλας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο, με πολύ καλή οξύτητα και ισορροπία, αλλά και μία έντονα αρωματική επίγευση (βύσσινο-κεράσι).

    Σερβίρεται στους 10–12 °C.

    ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
    Αστακομακαρανόδα, γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα, ζυμαρικά με κιμά, λαδερά, καλοκαιρινές μεσογειακές και εξωτικές

    Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ο Σ

    Πώς θα έρθετε

    Στοιχεία Επικοινωνίας

      addressΔιάκου 2, Πλ. Ελευθερίας 
      area city35100, Λαμία Φθιώτιδα, Ελλάδα
      phone22310 66681, 697 33 22 30
      emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
      wsitewww.oinothikilamias.gr

    Social Media

    facebook instagram
    © 2024 Oinothiki. All Rights Reserved. Designed By DesignTech.gr