Τ η λ  : 2 2 3 1 0   6 6 6 8 1  / 6 9 7  3 3 2 2 3 0 3

    ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 750ml

    ΕκτύπωσηEmail
    Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου είναι ο πρώτος που πήρε τη Μαλαγουζιά από τον καθηγητή Αμπελογραφίας και Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Λογοθέτη, που διατηρούσε πειραματικό αμπελώνα, και την οινοποίησε στο Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Στη συνέχεια, το 1981 καλλιεργήθηκε απο τον ίδιο στον δικό του αμπελώνα στην Επανομή. Είναι λοιπόν ο άνθρωπος που διέσωσε αλλά και διέδωσε την Μαλαγουζιά, δίνοντας κλήματα αρχικά στο Ινστιτούτο Οίνου και από εκεί στη Ρωξάνη Μάτσα και στον οινοποιό Θανάση Παρπαρούση.
    Περιγραφή

    ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 750ml

    Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

    Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.

    Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.

    Σερβίρεται στους 8–10 °C.

    ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
    Θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

    Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ο Σ

    Πώς θα έρθετε

    Στοιχεία Επικοινωνίας

      addressΔιάκου 2, Πλ. Ελευθερίας 
      area city35100, Λαμία Φθιώτιδα, Ελλάδα
      phone22310 66681, 697 33 22 30
      emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
      wsitewww.oinothikilamias.gr

    Social Media

    facebook instagram
    © 2024 Oinothiki. All Rights Reserved. Designed By DesignTech.gr